Czynniki ryzyka rozwoju astmy i alergii pokarmowych
Opis materiału
Jest wiele czynników ryzyka wpływających na rozwój astmy i alergii pokarmowych, do których należą czynniki środowiskowe, genetyczne i odpornościowe. Na prezentacji omówiono aspekty dotyczące zapobiegania rozwojowi alergii oraz sposoby pomagające złagodzić jej przebieg. Na początku wyjaśniono ogólne definicje prewencji, a następnie poruszono temat interakcji pomiędzy środowiskiem a genetyką. Następnie zaprezentowano poszczególne czynniki ryzyka w okresach przedporodowym, okołoporodowym i poporodowym z dokładnym omówieniem znaczenia diety matki.
Inne filmy tego użytkownika
Jak i dlaczego lekarz powinien oglądać paznok...
wyświetleń: 3990
Napad padaczkowy u dzieci - postępowanie w mi...
wyświetleń: 2079
Infekcja dróg moczowych
wyświetleń: 2369
Skórne testy alergiczne - technika przeprowad...
wyświetleń: 1242
Alergia na roztocza kurzu - objawy i leczenie
wyświetleń: 1321
Podobne
Nowe badania w leczeniu astmy
wyświetleń: 388
Endo Quiz - nieco trudniejsze niż poprzednie
Tomasz Kiszka
wyświetleń: 555
Rak jamy ustnej - przyczyny, objawy, diagnoza...
Dr Vipin Goel
wyświetleń: 2413
Przewlekła pokrzywka spontaniczna - diagnosty...
wyświetleń: 1476
Immunoterapia podskórna (SCIT) w leczeniu ale...
wyświetleń: 1057